FC Utrecht wint oefenduel tegen VfB Stuttgart dankzij hattrick Venema

Het eerste oefenduel van 2019 werd zondag gewonnen door FC Utrecht. VfB Stuttgart werd met 2-3 verslagen op de velden van La Manga Club. Het was 49 minuten wachten op het eerste doelpunt, en toen was de ban gebroken. Nick Venema scoorde drie keer namens FC Utrecht.

De eerste helft zijn beide ploegen gelijk aan elkaar, een paar kansen over en weer, maar doelpunten blijven uit. Na 49 minuten is de ban gebroken. Daar is dan wel een penalty voor nodig na een overtreding van Thijmen Nijhuis. Gonzalo Castro klaart het klusje: 1-0. Nog geen drie minuten later laat Nick Venema zien dat hij hetzelfde kunstje kan: Scoren. Hij tikt de voorzet van Leon Guwara binnen.
Lang hoeven de ruim honderd bezoekers niet te wachten op het volgende doelpunt: om en nabij een minuut. Het schot van Erik Thommy vliegt via verschillende benen binnen: 1-2. FC Utrecht kan dus weer in de achtervolging. Nick Venema zou Nick Venema niet zijn als hij niet weer precies op de goede plek staat wanneer Cyriel Dessers de bal breed legt. De jonge spits schuift de bal onder keeper Rob-Robert Zieler. Wéér gelijk dus: 2-2. Het slotakkoord is voor – wie anders – Nick Venema.
Het team van Dick Advocaat gaat zich de komende dagen voorbereiden op de volgende oefenwedstrijd: Donderdag 10 januari tegen KV Oostende. Wederom om 15:30 uur op La Manga.