SETUP en SURF presenteren kennisprogramma ‘Hybrid Humans’ in TivoliVredenburg

Foto: TivoliVredenburg

Woensdag 19 april 2023 komt de Britse schrijver en oorlogsveteraan Harry Parker naar TivoliVredenburg voor een gesprek over de grote vraagstukken rondom hybride mens-machines, zoals hijzelf. 

Van een OV-chipkaart in je arm tot je brein uploaden naar de cloud; al decennialang wordt er gedroomd van hybride mens-machines om sneller, sterker, slimmer of efficiënter te worden. Die sci-fi-dromen lijken zich nu te vermengen met de realiteit. Zo hoopt Elon Musk binnen het komende half jaar een menselijk brein aan een computer te koppelen. Of zoals hij het zelf omschrijft: ‘Een stuk van de schedel vervangen door een smartwatch’. 
Is het echt zo eenvoudig als het klinkt, of is het tijd om grotere vragen te stellen? Wat doet technologie met je zelfbeeld en je persoonlijkheid als het een deel van je lichaam is geworden? Hoe leer je leven als mens-machine? Schrijver Ewoud Kieft bespreekt deze grote vragen met ervaringsdeskundige Harry Parker. 

Over Harry Parker
Harry Parker is Brits veteraan en schrijver. Hij verloor tijdens zijn laatste missie zijn beide benen door een explosief en hij heeft nu twee hi-tech prothetische benen. Ondanks dat hij kan leven als voorheen, beschouwt hij zichzelf nu als een ander persoon: een nieuw lichaam met een nieuwe identiteit. Want hoe voelt het om 12% machine te zijn? Is het een handicap, of juist een blik op de toekomst van de mens als cyborg? Tijdens dit event krijgen we een inkijkje in de wereld van Hybrid Humans en het (toekomst)beeld van deze ontwikkelingen.

Datum: Woensdag 19 april 2023
Tijd: 20:00u (deuren open 19:15, eindtijd 21:30)
Locatie: TivoliVredenburg, Hertz
Tickets: kosten €10,- en zijn te koop via www.tivolivredenburg.nl/agenda/hybrid-humans-19-04-2023/

Cookieinstellingen