Universiteit Utrecht blijft beste brede universiteit

Foto: Universiteit Utrecht

Op 24 november verscheen de Keuzegids Universiteiten 2023. In de Keuzegids zijn 20 bacheloropleidingen van de Universiteit Utrecht als beste beoordeeld ten opzichte van vergelijkbare opleidingen aan andere Nederlandse universiteiten. Daarnaast krijgen 17 bacheloropleidingen van de Universiteit Utrecht een kwaliteitszegel ‘Topopleiding’. Op instellingsniveau eindigt Utrecht, net als vorig jaar, op de eerste plek in de ranglijst van zes brede klassieke universiteiten.

De Keuzegids kent sinds 2012 ook een aantal opleidingen het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’ toe, omdat zij volgens de normen van de gids tot de top van het Nederlandse wetenschappelijk onderwijs behoren.
De scores per bacheloropleiding in de Keuzegids zijn onderverdeeld in ‘Feiten’ (instroom, voertaal etc), ‘Prestaties’ (studiesucces) en ‘Oordelen’. Bij deze laatstgenoemde categorie is gebruik gemaakt van de meest recente cijfers van de Nationale Studenten Enquête (NSE) die dateren van 2022. De NSE is een grootschalig landelijk onderzoek naar de tevredenheid van studenten over hun opleiding. De Keuzegids bevat daarnaast ook tabellen over instroom en arbeidsmarktperspectieven per opleiding.

Reacties

Cookieinstellingen