OBS Overvecht scholen werken aan kansengelijkheid

Foto: OBS Overvecht

Vanaf maandag 14 november biedt OBO Overvecht aanvullend onderwijs aan haar leerlingen aan. OBS Overvecht wil daarmee een belangrijke en nodige bijdrage leveren aan kansengelijkheid. De multiculturele Stichting voor Kennis en sociale Cohesie gaat twee projecten uitvoeren bij de OBS Overvecht scholen. Dit schooljaar zullen 50 leerlingen op de basisscholen OBO De watertoren, OBO Spoorzicht en OBO De Klopvaart begeleid worden.

Stichting voor Kennis en sociale Cohesie (SKC) heeft verschillende projecten die kinderen die opgroeien in achterstandsomgevingen helpen om weerbaarder te worden in de maatschappij. In Utrecht geeft SKC op de OBS Overvecht scholen de projecten Huiswerkbegeleiding en Mentorproject. Bij het Mentorproject worden leerlingen voorbereid op de overstap naar het voortgezet onderwijs. Tijdens Huiswerkbegeleiding is een van de belangrijkste onderdelen het maken van taalkilometers, want kinderen met een taalachterstand ontberen dat vaak.
Kyra Wessels, Projectleider ‘samen voor kansen’ bij OBS Overvecht: “Wij willen strijden voor gelijke kansen voor ieder kind. Door deze SKC-projecten aan te bieden, bieden wij onze leerlingen de kans om hun kennis en vaardigheden uit te breiden. Hiermee verstevigen we de basis die de leerlingen in hun verdere schoolloopbaan en later in hun werkzame leven nodig hebben.”
De SKC-projecten worden wekelijks na schooltijd op maandag gegeven op de OBO De watertoren, OBO Spoorzicht en OBO De Klopvaart. De 50 basisschoolleerlingen worden begeleid door professionele SKC-mentoren. 
SKC-directeur Reda Belkadi: “Als getogen Utrechter vind ik het mooi dat SKC de bijna 25 jaar kennis en ervaring nu ook in mijn eigen stad gaat delen. Projecten die we al sinds 1998 draaien in Amsterdam om kansengelijkheid te bevorderen. ”
Stichting voor Kennis en sociale Cohesie: SKC gelooft in de potentie van jongeren en is er van overtuigd dat deze jongeren het in zich hebben om succesvol te zijn. Met de juiste ondersteuning doen ook zij volledig mee.
In 1998 startte SKC het Mentorproject om leerlingen tijdens en na de overgang van de basisschool naar de middelbare school te helpen. Jonge rolmodellen uit vooral de multiculturele samenleving hielpen leerlingen te werken aan hun leer- sociale vaardigheden om de overstap naar de middelbare school zo goed mogelijk te laten verlopen. Ruim 30.000 jongeren hebben de afgelopen jaren actief deelgenomen aan diverse projecten van SKC.
 
Openbare Basisschool Overvecht: Openbare Basisschool Overvecht ontving al 5 keer het Predicaat “Excellente school” van de Onderwijsinspectie. OBS Overvecht is onderdeel van SPO Utrecht (het openbaar schoolbestuur van de stad Utrecht).
 

Reacties

Cookieinstellingen