Damesdispuut organiseert symposium ‘Vrouwen van nu: dromen en dilemma’s van alle tijden’

Foto: I.O.V.E.

Ter ere van het 100-jarig bestaan van het damesdispuut I.O.V.E. organiseert het dispuut het symposium ‘Vrouwen van u: dromen en dilemma’s van alle tijden’. Sprekers zijn onder andere: journalist en feminist Milou Deelen, journalist Barbara van Beukering, columnist Beatrijs Ritsema, theoloog en schrijver Claartje Kruiff. Het symposium is voor iedereen toegankelijk.

Hoofdspreker theoloog en schrijver Claartje Kruiff vertelt over moed en veerkracht in een kwetsbare wereld. Columnist en sociaal psycholoog Beatrijs Ritsema beantwoordt bezoekersvragen over moderne sociale dilemma’s en Caro van Roon geeft een workshop ‘Bluffen voor vrouwen’. Journalist Barbara van Beukering en journalist en feminist Milou Deelen zijn niet alleen moeder en dochter, maar nemen ook actief deel aan het publieke debat. Voor het eerst gaan zij samen voor publiek in gesprek over thema’s als vrouwelijk activisme, emancipatie en hoe hun generaties hierin verschillen of juist overeenkomen. Tot slot zal prof. dr. Joke van Saane het panel leiden waarin vier generaties vrouwen bespreken hoe dromen en dilemma’s samengaan met de zoektocht naar een goed en zinvol leven en welke generatieverschillen hierbij een rol spelen.
Het symposium wordt georganiseerd ter ere van het 100-jarig bestaan van het Illuster Meisjesdispuut I.O.V.E. van de Utrechtse studentenvereniging S.S.R.-N.U. Het is een open evenement; iedereen is welkom! Locatie: Het Huis Utrecht | Tijden: 13.00 – 17.00 uur Meer info en aanmelden via: www.iove.nl/aanmelden

Reacties