Susan te Pas wordt nieuwe decaan van University College Utrecht

Foto: UU

Met ingang van 1 januari 2021 heeft het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht prof. dr. Susan te Pas benoemd tot de nieuwe decaan van het University College Utrecht. Zij zal prof. dr. James Kennedy opvolgen.

Susan te Pas is momenteel hoogleraar Cognitieve Psychologie van het Hoger Onderwijs van de Universiteit Utrecht. Voorheen bekleedde zij functies als vice decaan onderwijs bij de faculteit Sociale Wetenschappen en als interim-directeur van het strategische thema Dynamics of Youth van de Universiteit Utrecht. Het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht is verheugd dat Susan te Pas decaan van het University College Utrecht wordt. Rector Henk Kummeling externe link: “Susan is iemand met grote bestuurlijke ervaring en een internationaal en multidisciplinair perspectief. Verder heeft ze een grote expertise en passie voor onderwijs. Wij denken dat zij de perfecte kandidaat is om de band van het University College met de andere faculteiten van de Universiteit Utrecht te versterken en – samen met de medewerkers van het College – het college te laten floreren.”
Het onderzoek van Susan te Pas bestrijkt een breed scala aan onderwerpen. Ze heeft een grote interesse in onderwijsmanagement, in de effecten en effectiviteit van selectieprocessen in het hoger onderwijs en in het faciliteren van de professionele ontwikkeling van docenten in het hoger onderwijs. Ze heeft het Educational Leadership Programme aan de Technische Universiteit Eindhoven begeleid en had aanstellingen in Oxford en Nijmegen voordat ze in 2001 universitair docent werd aan de Universiteit Utrecht. In 2011 werd zij de eerste Teaching Fellow van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. In 2019 werd ze lid van de Onderwijsraad.
In 1998 was de Universiteit Utrecht de eerste universiteit in Nederland met een university college. Diverse andere universiteiten hebben het voorbeeld van Utrecht in de jaren daarna overgenomen en eigen colleges opgericht. University College Utrecht is een selectief Honours College voor academisch onderwijs in de vrije kunsten en wetenschappen met een hoog studiesucces. UCU biedt uitdagend, kleinschalig Engelstalig Bachelorprogramma op hoog niveau aan getalenteerde studenten. De studenten vormen een internationale gemeenschap met meer dan zeventig verschillende nationaliteiten, studerend en werkend op de campus van het College.

Reacties