Datalek bij de Universiteit Utrecht

Foto: Universiteit Utrecht

De universiteiten van Delft en Utrecht hebben te maken gekregen met een datalek waarbij gegevens van alumni gestolen werden. Betrokkenen hebben op vrijdag 14 augustus per mail bericht hierover ontvangen van de Universiteit Utrecht of ontvangen op korte termijn bericht per post als bij de universiteit geen mailadres bekend is.

De Universiteit Utrecht is geïnformeerd door Blackbaud, een externe leverancier, over een datasecurity-incident. Blackbaud is wereldwijd de grootste leverancier van Customer Relation Managementsystemen (CRM) voor onderwijsinstellingen en organisaties in de non-profitsector. Dit incident heeft een groot aantal onderwijsinstellingen wereldwijd geraakt, de Universiteit Utrecht is daar één van.
De Universiteit Utrecht gebruikt het relatiemanagement systeem van Blackbaud om de contacten met alumni, donateurs en relaties te registreren. De universiteit laat weten de verantwoordelijkheid voor het beschermen van data zeer serieus te nemen. Meteen nadat Blackbaud de universiteit informeerde, is de universiteit een eigen onderzoek gestart naar de aard en omvang van het incident en welke data van de universiteit hierbij betrokken zijn.
Blackbaud heeft de universiteit laten weten dat het bedrijf bevestiging heeft ontvangen dat de hackers de betreffende data inmiddels hebben vernietigd en meldt dat er geen aanleiding is om aan te nemen dat zij de data hebben verspreid.

Reacties

Cookieinstellingen