Botanische Tuinen krijgen nieuwe directie

Foto: UU

Vanaf 16 augustus krijgen de Botanische Tuinen Utrecht een nieuwe directie. Het wordt een duo-functie waarbij Edwin Pos de wetenschappelijk directeur wordt, met vooral aandacht voor onderwijs en onderzoek en Fenna Hanraets – van Charldorp de operationeel directeur, met focus op financiën, HR, marketing en huisvesting. De ambitie is de Botanische Tuinen verder uit te bouwen tot het dynamische hart van het Utrecht Science Park en de kennisfunctie en museale functie te versterken.

Samen zullen zij verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken, de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van de strategie en het beleid van de tuin. Daarnaast geven zij richting aan de museumfunctie van de Botanische Tuinen en het collectiebeheer. Zij vertegenwoordigen de Tuinen binnen en buiten de universiteit, nationaal en internationaal en zetten die verder op de kaart. Natuurlijk staan de prachtige collecties van de Tuinen hierin centraal.
Dr. Edwin Pos is alumnus van de Utrechtse Universiteit en is al sinds het begin van zijn studietijd verbonden geweest met de Botanische Tuinen Utrecht. Zijn huidige onderzoek bij de vakgroep Ecologie & Biodiversiteit is vooral gericht op het begrijpen hoe biodiversiteit tot stand komt en bewaard blijft. Zijn eigen interesse gaat vooral uit naar de tropische regenwouden van de Amazone waar hij al diverse keren op expeditie is geweest om data te verzamelen, maar ook onderwijs heeft gegeven met betrekking tot tropische ecologie. Naast zijn onderzoek geeft hij onderwijs over evolutie, ecologie en plantendiversiteit. Hij is daarnaast voorzitter van de onderwijsadviescommissie van het departement Biologie en coördinator van het studietraject Evolutiebiologie.
Drs. Fenna Hanraets – van Charldorp werkte, na haar studie Internationale Bedrijfskunde aan de Universiteit Maastricht, onder andere voor de kinderrechtenorganisatie Save the Children in Den Haag en voor UWA (The University of Western Australia) in Perth en in Singapore. Op dit moment vervult zij nog de rol van Directeur Utrechts Universiteitsfonds en is zij Hoofd Relatiemanagement van de Universiteit Utrecht. Naast actief fondsenwerver is zij bestuurslid bij de Faculty Club.

Lees ook het interview met beide directieleden in het Vriendenblad van de Botanische Tuinen

Reacties