Alle Utrechtse tech- en IT-opleidingen onder één digitaal dak

Foto: pixabay

Vanaf vandaag staat het aanbod van alle Utrechtse tech- en IT-opleidingen op één platform: www.TekkieWorden.nl. Het platform helpt de IT-sector en studenten elkaar te vinden. Er is speciale aandacht voor talent in ondervertegenwoordigde groepen in de IT, waaronder vrouwen, mensen met een niet-Westerse achtergrond en mensen uit kwetsbare wijken.

Linda Voortman (wethouder Werk en Inkomen): “Er is veel werk in de IT-sector, ondanks de effecten van het coronavirus. TekkieWorden koppelt de vraag uit de sector en talentvolle toekomstige werknemers aan elkaar. Ook Utrechtse talenten die niet zo snel aan een carrière in de IT zouden denken. Zo ontstaan mooie verbindingen en maken meer Utrechters een beweging richting werk.”
TekkieWorden wordt in Utrecht uitgerold in een samenwerking met het Utrechtse bedrijf EquensWorldline, opleidingenfonds CA-ICT, TechConnect en de gemeente Utrecht. Het digitale platform geeft mensen antwoord op vragen als: welke richtingen en opleidingen zijn er binnen de IT en wat zijn de carrièrekansen? De marketingcampagne richt zich in het bijzonder op de ondervertegenwoordigde groepen in de IT.
De gemeente Utrecht werkt samen met het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen in de Utrecht Tech Community. Samen vergroten zij de toegang tot de digitale sector, juist voor ondervertegenwoordigde groepen in de IT. TekkieWorden maakt onderdeel uit van de Utrecht Tech Community.

Reacties