HU werkt mee aan corona-voorlichting kinderen en tieners

Foto: HU

Het is belangrijk het coronavirus en alle maatregelen eromheen op een begrijpelijke manier uit te leggen aan kinderen. Daarom heeft de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) speciaal voor kinderen voorlichting over het virus gemaakt, in samenwerking met het RIVM, het Erasmus Medisch Centrum en Hogeschool Utrecht. De HU werkte ook al mee aan tips voor de communicatie aan tieners.

De uitdaging van de NWA was om de informatie toegankelijk en begrijpelijk voor kinderen te brengen, maar tegelijkertijd de video’s wetenschappelijk verantwoord te houden. Door meerdere wetenschappers en communicatieprofessionals te laten samenwerken, is dit goed gelukt. Het project leidde tot vier animaties: Wat is het coronavirus? Hoe werkt immuniteit? Wat is de aanpak van het coronavirus? En: Wat kunnen we samen doen? Ouders kunnen de animaties gebruiken om uitleg te geven aan kinderen, maar ook scholen kunnen ze inzetten. Ze zijn openbaar toegankelijk via deze Youtube afspeellijst.
Op woensdag 15 april kunnen kinderen al hun vragen over het coronavirus aan wetenschappers stellen tijdens het Facebook Live vragenuur van de NWA. Het vragenuur, de video’s en andere informatie is toegankelijk via een speciale website van de NWA.
Kind & media

Reacties