Hogeschool Utrecht zet in op studentsucces tijdens Dag van de Duurzaamheid

Foto: Steven Lek, Wikimedia,

Vandaag 10 oktober is het Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Hogeschool Utrecht wil als grote organisatie het goede voorbeeld geven in duurzaam denken en doen. Studenten krijgen de ruimte talenten te ontdekken en de mogelijkheid te werken aan maatschappelijke uitdagingen. Een van die grootste uitdagingen is: ‘een duurzame wereld’.

Dit jaar staat de HU Dag van de Duurzaamheid in het teken van studentsucces. De weg naar studentsucces is een groene weg. Welke impact hebben onze studenten én alumni op de wereld van morgen en hoe doen ze dat? Centraal staat niet het snel behalen van het einddiploma, maar het opleiden tot reflectieve professionals.
Tijdens de zogenoemde Open Podium Route worden ruim 50 duurzame initiatieven, projecten en leertrajecten van studenten en oud-studenten van de HU geëxposeerd. Deze zijn te bezoeken via een looproute door de gangen van de Hogeschool gebouwen Padualaan 101 en 99.
De projecten zijn verdeeld naar kleur, die verwijst naar het type project. De verschillende type projecten zijn: Smart Sustainable Cities (geel), Circulaire Economie (bruin), Lifestyle & Gezondheid (groen), Mobiliteit & Techniek (rood) en Sociale Innovatie (roze). Daarnaast zijn er ook inspiratiesessies (donkergroen) die plaatsvinden in sessielokalen.

Reacties