140 hoogleraren fietsen naar 3500 leerlingen tijdens Meet the Professor

Foto: UU

Hoogleraren van de Universiteit Utrecht stappen op woensdagochtend 27 maart in hun toga op de fiets naar verschillende basisscholen in Utrecht. Leerlingen van groep 7 en 8 hebben lang uitgekeken naar de komst van de hoogleraar. Tijdens Meet the Professor krijgen zij eindelijk de kans om hem of haar te ontmoeten en alles te vragen.

In aanloop naar 27 maart kregen de deelnemende klassen elke maand een gouden envelop met daarin lesideeën en een hint over hun prof. Zo kwam de klas steeds meer te weten over de identiteit van de professor en hun onderzoek. De vakgebieden lopen namelijk zeer uiteen van klimaatverandering, deeltjesfysica en diversiteit tot ethiek en plantenziekten. Tegelijkertijd leren de kinderen in dit voorstadium al over wetenschap, onderzoek en de universiteit.
Een van de hoogleraren tipte vorig jaar zijn collega’s: “Doe niet alleen mee voor de kinderen maar ook voor jezelf. Het dwingt je om in eenvoudige bewoordingen complexe gedachten uit te leggen: zeer goede training.” Ook prof. mr. Annetje Ottow is zeer enthousiast: “Ik vind Meet the Professor echt een fantastisch initiatief, een klas vol vragen, verbazing en onbevangenheid. De leukste vraag die ik kreeg in een vorige editie was ‘Hoe vond u het om als vrouw professor te worden?’, ik heb gezegd dat ik daar enorm trots op ben”.

Reacties

0