Twee robotteams van St Bonifatiuscollege hebben zich geplaatst voor het NK

Foto: St. Bonifatiuscollege

Op zaterdag 9 februari wordt in Den Haag de FTC League Championship georganiseerd, het NK voor schoolrobotica. Twee robotteams van het St Bonifatiuscollege, Roboni Red en Roboni Blue, hebben zich voor het NK geplaatst. Ook hebben de teams een ‘wildcard’ verdiend voor het Open Spanish Championship in Barcelona, dat in april gehouden wordt.

Er wordt ook de laatste dagen voor de wedstrijd hard gewerkt door de leerlingen. De door henzelf ontworpen en gebouwde robot kan misschien nog een beetje beter, sneller of krachtiger gemaakt worden. Dat de teams mogen deelnemen aan zo’n groot en wereldwijd toernooi maakt het extra spannend.
De leerlingen van de twee geplaatste robotteams hebben meegedaan aan het nieuwe plusvak O&O Robotica, dat door docenten van het St Bonifatiuscollege is ontwikkeld. De kennis en ervaring die de school daarbij heeft opgedaan is gedeeld met andere scholen uit het scholennetwerk van de Universiteit en Hogeschool Utrecht. Daardoor hebben ook andere leerlingen en docenten kennis kunnen maken met het bouwen van een robot en het meedoen aan zo’n groot toernooi.
“Naast het werken aan de robots hebben de leerlingen ook nog tijd kunnen vinden om sponsoren te zoeken voor hun reis naar Barcelona. Naast enkele kleinere sponsoren hebben ze met het octrooibureau De Vries & Metman ook een serieuze shirtsponsor binnen weten te halen”, aldus Kees Hooyman, coördinator van het vak Robotica op het Boni.

Reacties