Leerlingen basisschool De Piramide onthullen renovatieplannen

Foto: pixabay

Op woensdag 6 februari onthullen leerlingen van basisschool De Piramide in de wijk Zuilen samen met de architect en aannemer de renovatieplannen voor hun nieuwe gebouw aan leerlingen, medewerkers, ouders en andere geïnteresseerden. Sinds de sloop- en herinrichtingswerkzaamheden, die begin van het schooljaar startten, is de basisschool tijdelijk gehuisvest aan de Mariëndaalstraat 25 in de wijk Ondiep. Naar verwachting nemen leerlingen en medewerkers na de meivakantie hun intrek in het gerenoveerde gebouw aan het Bisschopsplein in Zuilen.


Focus van de renovatie ligt op het zo efficiënt mogelijk gebruik maken en logisch herinrichten van het oude gebouw, passend bij het onderwijsconcept van De Piramide. Goede en authentieke elementen van het gebouw worden opgeknapt en nieuwe ruimtes en faciliteiten worden toegevoegd. De school wordt ruimer, lichter en krijgt een moderne uitstraling. De grote aula biedt straks ruimte aan de activiteiten die de school ontplooit in het kader van het muziek- en cultuurprofiel. 
De voorgevel van de school wordt opgeknapt en er komen een nieuwe entree en aula. In de open, multifunctionele studieruimte kunnen leerlingen zelfstandig of in groepjes werken aan opdrachten, al dan niet met behulp van computers. De toiletblokken worden vernieuwd en er komt een lift. De oude gymzaal wordt vervangen door een ruim speellokaal. 
Het gerenoveerde gebouw aan het Bisschopsplein is straks toegerust om de komende 40 jaar weer dienst te doen als basisschool. Het gebouw zal voldoen aan de huidige, energiezuinige en duurzame isolatienormen onder andere door de zonnepanelen op het dak.
Aan het begin van dit schooljaar gingen de sloopwerkzaamheden van start, werd het gebouw gesaneerd en asbestvrij verklaard. De opbouw- en herinrichtingswerkzaamheden zijn nu in volle gang. “Het oude gebouw krijgt op dit moment een indrukwekkende metamorfose, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant,” aldus directeur van De Piramide Lotte Brente. “De aannemer hanteert een strakke planning. Naar verwachting kan onze school na de meivakantie terugverhuizen naar het Bisschopsplein. Samen met onze leerlingen kijken wij ernaar uit om het schooljaar af te ronden in het nieuwe gebouw. In juli staat een feestelijke opening gepland en kan iedereen een kijkje komen nemen.”
De Piramide werkt op basis van de onderwijsvisie ‘Zien, zijn en gekend worden’ volgens een voorspelbare, dagelijks terugkerende en duidelijke structuur. Hierbij hanteert de school de principes van de vreedzame school/vreedzame wijk en coöperatief leren in combinatie met aandacht voor sociaal-emotioneel leren. Dit resulteert in een positief pedagogisch klimaat, een veilige en vriendelijke sfeer en een hoog waarderingscijfer (8,5) door leerlingen. De Piramide is een gezonde school met een muziek- en cultuurprofiel.

Reacties