Geveltuinworkshop ‘Groen & Gezellig’ voor de hele provincie Utrecht

05 jun , 13:22 natuur
geveltuin martha
Woensdag 19 juni 2024 organiseert Groen aan de Buurt een workshop over geveltuinen . Deze workshop wordt georganiseerd voor inwoners uit heel provincie Utrecht die willen leren hoe je een geveltuin aanlegt.
Geveltuinen zijn een laagdrempelige maatregel om straten groener, biodiverser en gezelliger te maken. Hiermee leveren geveltuinen een waardevolle bijdrage aan het klimaatadaptiever maken van de stad.
Groen aan de Buurt is een initiatief van de natuurorganisaties Landschap Erfgoed Utrecht, IVN Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU). Deze organisaties werken samen vanuit hun eigen expertise in het programma Groen aan de Buurt. Het programma wordt gesubsidieerd door de provincie Utrecht.
Algemene informatie
Geveltuinworkshop – Groen & Gezellig, voor inwoners van provincie Utrecht.
Kan jouw straat wel wat groener en gezelliger? Dan zijn geveltuinen een makkelijke, mooie en leuke oplossing! Kom langs en zie hoe je dat doet onder het genot van een kopje koffie of thee.
Datum: Woensdag 19 juni 2024 Tijd: 19:30-21:30 Locatie: Cultuurhuis, Dorpsstraat 40, Woudenberg Voor: Inwoners van provincie Utrecht Kosten: Gratis
Dit evenement wordt georganiseerd vanuit het project Groen aan de Buurt. Bezoek de website voor meer groene evenementen in de buurt!
Waarom meedoen?
Je leert hoe je een subsidie voor groene initiatieven aan kan vragen.
Je leert hoe je je straat groener, biodiverser en gezelliger maakt.
Je levert daarmee een waardevolle bijdrage aan het klimaatadaptiever maken van je buurt.
Tijdens de workshop maak je een geveltuin in Woudenberg.
Wat gaan we doen?
De Moestuin Juf vertelt ons waar je bij een geveltuin op moet letten en wat dit voor de straat kan doen. Ook maken we zelf in de straat een geveltuin!
Aanmelden
Heb jij ook al zo’n zin om je straat groener en gezelliger te maken? Meld je dan nu aan!