Slootje prutten in Tuinenpark De Pioniers

Foto: IVN

Heb je weleens een bootsmannetje gezien? Of een bloedzuiger? Die leven gewoon bij jou om de hoek in slootjes, vijvers en poelen. Ook in de stad Utrecht zijn er genoeg slootjes om in te prutten op zoek naar waterbeestjes. Misschien zien we wel een waterschorpioen! Op zondag 9 juni gaan we ‘s middags tussen 14.00 en 16.00 uur ‘slootje prutten’ bij tuinenpark De Pioniers in Utrecht. Een IVN-activiteit voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

Eerst met het schepnetje in het water en dan met de vangst naar een grote emmer en kijken welke bijzonderheden in het netje zitten. Vervolgens met een loeppotje of een vergrootglas de vangst van heel dichtbij bekijken. Ook nieuwsgierig geworden? Geef je dan snel op. Een eigen schepnet meenemen mag. We zorgen zelf ook voor het nodige materiaal.

Ter informatie voor jullie ouders:
We verwelkomen jullie bij de hoofdingang van Tuinenpark De Pioniers, Kögllaan 30, Utrecht. Begeleiding is in handen van IVN-natuurgidsen.
Opgave vooraf verplicht via [email protected]
Deelname is gratis. Een vrijwillige (contante) bijdrage wordt op prijs gesteld.
Tuinenpark De Pioniers ligt tussen de spoorlijn en de woonbuurt Veemarkt in Utrecht Noordoost. Aan het fietspad langs de spoorlijn is een wandel/fietsingang. Aan de Sartreweg is een tweede ingang en gelegenheid tot parkeren.
Tuinenpark De Pioniers 
Kögllaan 30 
3572 DG Utrecht

Cookieinstellingen