Struikrovers redden groen bij sloopwoningen Thomas à Kempisplantsoen

Foto: Marjolein_Vinkenoog

Zo’n 150-200 struikrovers en struikrovertjes haalden vandaag struiken, planten en kruiden weg uit de tuinen van het Thomas à Kempisplantsoen. Even voor 10 uur meldden de eerste omwonenden zich al.

Bewust waren de omwonenden vanaf 10 uur uitgenodigd en de overige Uitrechters vanaf 12 uur. De omwonenden gaan straks het meeste merken van de sloop die nog dit jaar zal plaatsvinden. Omdat het broedseizoen half maart start, moest er nu al geroofd worden.
Er is veel groen weggehaald. Groen dat een tweede leven krijgt bij iemand anders in de tuin of op het balkon. Er was koffie, thee, limonade en wat lekkers wat ervoor zorgde dat mensen na het roven ook even met elkaar contact konden maken.

360 nieuwe woningen
De sloopwoningen maken plaats voor ongeveer 360 nieuwe en duurzame woningen in de sociale en middenhuur. De nieuwbouw is een gezamenlijke ontwikkeling van Portaal en Woonin. Er komen twee woongebouwen: één gebouw van Portaal en één gebouw van Woonin. De woningen worden Bijna Energie Neutrale (BENG)-woningen. Dit betekent dat het duurzame, goed geïsoleerde en zeer zuinige woningen zijn. De openbare ruimte verandert ook. De Westelijke Stadsboulevard zal om het Thomas à Kempisplantsoen heen gaan lopen. Hierdoor komt er ruimte voor een park vanaf de Thomas à Kempisweg tot aan de Vleutenseweg. 

Cookieinstellingen