1e Kievitsei provincie Utrecht gevonden in Woerden

Foto: landschap erfgoed Utrecht

Op het Breeveld in Woerden is vanochtend rond 11 uur het eerste kievitsei van de provincie Utrecht gevonden. Vinder Arnold Bosch was met vier andere leden van Weidevogelwerkgroep Woerden de eerste inspectieronde van het het seizoen aan het maken toen hij het ei aantrof.

Voor Arnold Bosch kwam de vondst niet helemaal als een verrassing. “Vanuit de trein had ik in het gebied al kievieten zien rondscharrelen.” Bosch is zo’n vijf jaar actief als weidevogelbeschermer in Woerden. De belangrijkste motivatie voor hem om actief te zijn als weidevogelbeschermer is de zorg om de keivit.
Het eerste  kievitsei is traditioneel de voorbode van de lente en het startsein voor het weidevogelseizoen. De afgelopen jaren was er weinig reden tot feest, want het gaat niet goed met de weidevogels. 
Voor Landschap Erfgoed Utrecht symboliseert het eerste kievitsei vooral de zorg die nodig is om weidevogels als de kievit, grutto, tureluur en scholekster te beschermen. Om te voorkomen dat weidevogels uit Nederland verdwijnen, werken agrariërs en vrijwilligers intensief samen.

Reacties

Cookieinstellingen