Plan Boom deelt 17.000 bomen uit

Foto: landschap erfgoed Utrecht

Woon je in de provincie Utrecht en wil je gratis bomen ontvangen voor in de tuin? Meld je dan vóór 9 maart aan bij Plan Boom. Op zaterdag 11 maart kun je de bomen dan komen afhalen. Deze uitdeelactie is onderdeel van Plan Boom en wordt gefinancierd door de provincie Utrecht. 

Iedereen kan meedoen aan de uitdeelactie. Wel geldt er een minimum aantal af te halen bomen van 10 stuks en een maximum van 50. Geen plek voor zoveel boompjes? Kijk of er meer interesse is in je buurt!
In totaal heb je de keuze uit zes boomsoorten, afhankelijk van de grond waarin ze geplant worden: gewone hazelaar en sporkehout voor een zandgrond, meidoorn en zoetekers voor kleigrond en Gelderse roos en gewone vogelkers voor een veengrond. Iedere boomsoort heeft zijn eigen hotelgasten van verschillende insecten tot vogels en kleine zoogdieren.
Met deze actie hoopt Plan Boom iedere inwoner van de provincie Utrecht de kans te geven om hun omgeving te vergroenen en daarmee bij te dragen aan de ambitie van Plan Boom om de hoeveelheid bomen in Nederland uit te breiden met tien miljoen bomen. Goede natuur biedt ons een prettige leefomgeving met gezonde lucht, schoon water en voldoende biodiversiteit.
Ook de oud gedupteerde van de provincie Utrecht en huidige minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Hanke Bruins Slot is enthousiast over de bomenactie: “Komende jaren willen we in de provincie 600.000 extra bomen planten. Dat is goed voor mens en natuur. Het is mooi om te zien dat buren dit samen in de straat of met de buurt oppakken.”
Plan Boom heeft als doel in vier jaar tijd 10 miljoen bomen te planten. Zie https://planboom.nl/uitdeelactie-11-maart-2023-plan-boom-utrecht/ voor meer informatie over de boomsoorten, ophaallocaties en de spelregels. Plan Boom is nummer 20 in de Duurzame 100.

Cookieinstellingen