Aanhouding na actie bij Provinciehuis in Utrecht

Foto: politie

Afgelopen vrijdag 2 februari was een grote groep demonstranten aanwezig bij het provinciehuis aan de Archimedeslaan in Utrecht. De bijeenkomst verliep rustig. Toen de demonstranten vertrokken, hebben meerdere van hen een grote hoeveelheid mest op straat voor het toegangshek van het Provinciehuis geloosd. Ook werd er bouwafval gedumpt. De politie is een onderzoek gestart.

Op maandag 12 februari is een 23-jarige man uit Renswoude buiten heterdaad aangehouden op verdenking van het overtreden van de wet milieubeheer. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Plaatsvervangend politiechef Michel de Roos heeft geen begrip voor deze vorm van actie voeren: “Demonstreren is een groot recht. Daarvoor maken wij ons hard als politie. Het overgrote gedeelte van de bijeenkomst bij het Provinciehuis verliep goed. De acties van een aantal van de aanwezige demonstranten hebben niets te maken met demonstreren. Dit zijn strafbare feiten. De betrokkenen hebben er bewust gekozen om mest op straat te lozen. Dit mag niet zonder consequenties blijven voor de verantwoordelijken en daar treden we daarom ook tegenop. Dit doen we tijdens acties, maar ook – zoals nu het geval – door de opsporing naderhand te intensiveren.”

Cookieinstellingen