Vijf arrestaties voor witwassen en handel in drugs

Foto: politie

De politie heeft samen met de FIOD op maandag 4 december acht doorzoekingen gedaan in Utrecht, Meteren, Houten en Bilthoven. Vijf verdachten zijn aangehouden op verdenking van handel in drugs en witwassen.

De doorzoekingen zijn onderdeel van een lopend gezamenlijk onderzoek van de FIOD en de politie, waarbij de specialismes van beide opsporingsinstanties elkaar aanvullen. In totaal werden acht woningen en bedrijfspanden doorzocht: vier woningen in Utrecht, een woning en bedrijfspand in Meteren, een bedrijfspand in Houten en een garagebox in Bilthoven. Bij de doorzoekingen zijn tientallen kilo’s harddrugs, meerdere tonnen aan contant geld, dertien voertuigen en diverse digitale communicatiemiddelen in beslag genomen.

Aanhoudingen
De politie heeft vijf verdachten aangehouden op verdenking van handel in drugs en witwassen: drie mannen uit Utrecht (33, 50 en 52 jaar), een 50-jarige man uit gemeente West Betuwe en een 51-jarige man uit gemeente Zaltbommel. Eén van de verdachten probeerde nog per auto te vluchten, maar na een korte achtervolging werd zijn auto in Culemborg klemgereden en kon de man alsnog worden gearresteerd. Meer aanhoudingen in dit onderzoek worden niet uitgesloten.

Gezamenlijke aanpak Utrecht
Politie, Openbaar Ministerie en de gemeente Utrecht treden samen met partners stevig op tegen drugscriminaliteit door grenzen te stellen én perspectief te bieden. Daarbij worden ieders verschillende taken en mogelijkheden om criminaliteit aan te pakken gebruikt en gecombineerd. De verdachten van criminaliteit worden aangehouden en krijgen straffen op gelegd, voertuigen worden verbeurd verklaard, bedrijven gesloten en ook woningen die criminelen gebruiken voor drugshandel. Dit helpt allemaal om ondernemers en bewoners hun weerbaarheid te vergroten. Ook wordt geprobeerd te voorkomen dat jongeren in de criminaliteit belanden of er verder in doorgroeien via een persoonsgerichte aanpak.

Cookieinstellingen