Woning wordt voor drie maanden gesloten vanwege explosie

Foto: Politie

Op maandag 26 juli heeft in de nacht een explosie plaatsgevonden in een pand aan de Alexander de Grotelaan in Kanaleneiland. Op basis van de huidige informatie kan niet worden uitgesloten dat er opnieuw een ‘gerichte actie’ plaatsvindt. Daarom heeft locoburgemeester Lot van Hooijdonk besloten om een specifieke woning in het pand per direct te sluiten voor drie maanden. Dat schrijft ze aan de gemeenteraad.

Van Hooijdonk schrijft dat ze de gemeenteraad nog niet in detail kan informeren over de precieze informatie waarop zij dit besluit baseert. Wel laat zij weten dat het verband houdt met de waarschijnlijkheid dat de explosie gericht was tegen een bewoner die bekend is bij de politie en justitie. Zonder deze maatregel vreest Van Hooijdonk dat de woning opnieuw doelwit zou kunnen kunnen worden van een gewelddadige actie.
Op dinsdag heeft de politie een verdachte aangehouden die donderdagavond weer is heengezonden. De explosie onderstreept volgens Van Hooijdonk het belang om te komen tot een stevige aanpak van de ondermijnende criminaliteit.

Reacties