Drugs en wapens gevonden bij inval in woning Peetersdreef

Foto: Politie

De politie deed dinsdagochtend 15 juni een inval in een woning aan de Peetersdreef in Overvecht. Hierbij zijn hoeveelheden drugs, geld, dure horloges en een vuurwapen aangetroffen.

In een onderzoek naar drugshandel kwam deze woning naar voren als opslagplaats voor harddrugs. Bij de inval werden onder meer drugs, geld, dure horloges en een vuurwapen gevonden en spullen die wijzen op mogelijke drugshandel. Aantallen zijn nog niet bekend; er wordt nog geteld, getest en gewogen. Een 40-jarige Utrechter werd aangehouden.
Drugs, vooral cocaïne, vormen volgens de politie een groot probleem in de stad. De cocaïnehandel brengt allerlei ondermijnende criminaliteit in de wijken met zich mee, zoals bedreigingen, witwassen, geweld en liquidaties. De onderwereld maakt gebruik van legale organisaties, bedrijven en voorzieningen en dat noemen we ondermijning.
De politie maakt zich het meeste zorgen over de de aanwas van jongeren in de cocaïnehandel. Criminelen ronselen jongeren en zetten hen in voor het plegen van steeds zwaardere misdaden. Met alle gevolgen van dien voor de samenleving én voor de jongeren en hun families.

Reacties

Cookieinstellingen