GroenLinks stelt vragen naar aanleiding van illegale hondenfokkerij

Foto: pixabay

Donderdag 10 juni haalden de dierenpolitie en de Landelijke Inspectie Dierenbescherming verwaarloosde honden uit een huis in Utrecht. Ze troffen de dieren in erbarmelijke omstandigheden aan. Er was sprake van een illegale fokkerij van Chihuaha’s, Pomeranians, Bostonterriërs, Toy poedels en Shih tzu’s. GroenLinks heeft naar aanleiding hiervan vragen gesteld aan het college.

GroenLinks vraagt of het college bekend was met deze fokker. En wat het college vindt van het bezit van 47 honden door één eigenaar. Ook wil GroenLinks weten hoe de gemeente zicht houdt op het bezit van dit soort grote aantallen honden.
Verder wil GroenLinks weten of de fokker hondenbelasting betaalde. En welke controles de gemeente uitvoert om het naleven van de hondenbelasting vast te stellen.
Volgens de wet is er sprake van bedrijfsmatig handelen als een hondenfokker gedurende een aaneengesloten periode van 12 maanden in totaal meer dan 20 honden heeft verkocht, afgeleverd, gehouden ten behoeve van opvang of gefokt ten behoeve van de verkoop. GroenLinks vraag het college hoeveel bezitters van 20 of meer honden er zijn in Utrecht. En of de gemeente de informatie hierover deelt met de politie. Is dit niet het geval dan vraagt GroenLinks of de gemeente bereid is om dit te doen om dit soort illegale praktijken met honden te voorkomen.

Reacties

Cookieinstellingen