Daders plofkraak binnenstad aangehouden

Foto: politie

Deze ochtend, vrijdag 5 maart, werd een plofkraak gepleegd bij een winkel aan de Choorstraat. Twee verdachten zijn aangehouden, de politie vraagt getuigen om hun informatie te delen.

Even na 04.00 uur werd via cameratoezicht gezien dat een explosief een groot deel van de gevel van een winkelpand aan de Choorstraat eruit blies. De politie kwam direct en startte een onderzoek, o.a. een helikopter werd ingeschakeld en een Burgernetactie werd ingezet. Er was direct zicht op één van de verdachten (18-jaar uit Utrecht) en die werd na een achtervolging in Lunetten aangehouden. De bewoners boven de winkel werden intussen in veiligheid gebracht vanwege mogelijk instortingsgevaar en de directe omgeving werd afgezet. Getuigen meldden dat zij mannen op een scooter hadden horen wegrijden. Er werden direct camerabeelden opgevraagd en uitgekeken. De tweede verdachte werd na onderzoek ook in Lunetten gevonden en aangehouden. Ook deze 17-jarige Utrechter werd in verzekering gesteld. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.
De politie is blij dat zij deze verdachten zo snel kon aanhouden. Bij een mogelijke veroordeling zal geprobeerd worden ook de kosten te verhalen op de daders.

Reacties

Cookieinstellingen