Utrechtse vrouw gearresteerd voor witwassen van meer dan 300.000 euro

Foto: politie

De FIOD heeft afgelopen dinsdag een 35-jarige man uit Amsterdam en een 27-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden op verdenking van het witwassen van meer dan 300.000 euro. Het vermoeden is dat zij dit deden door gebruikmaking van een autoverhuurbedrijf uit de omgeving van Rotterdam. De man en de vrouw worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het onderzoek startte naar aanleiding van informatie dat de 35-jarige man auto’s kocht en die contant betaalde, terwijl de man niet over legale inkomsten beschikte waar deze contante uitgaven door te verklaren waren. Het nadere onderzoek wees uit dat de verdachte betrokken lijkt te zijn bij een tweetal bedrijven waar de vrouwelijke verdachte bestuurder van is. Één van de bedrijven was een autoverhuurbedrijf, waarmee vermoedelijk wordt witgewassen. Op rekeningen van dit bedrijf en van de man zijn veel contante stortingen te zien.
Het vermoeden is dat de auto’s zijn verhuurd aan personen die zich bevinden in het criminele circuit en zich bezig houden met onder andere de handel in verdovende middelen. Tijdens een politiecontrole bleek, dat in de auto waarin verdachte reed er een verborgen ruimte was aangebracht. Het laten inbouwen van een verborgen ruimte is doorgaans een flinke investering en dit is een aanwijzing dat met de auto criminele activiteiten kunnen worden uitgevoerd.
De FIOD doorzocht woningen in Amsterdam, Utrecht en Vlaardingen. Daarnaast zijn in totaal drie locaties doorzocht in de omgeving van Rotterdam. De FIOD nam behalve administratie ook twee crypto-telefoons, luxe goederen ter waarde van circa 25.000 euro en contant geld in beslag.

Reacties