Man veroordeeld voor spugen in gezicht van supermarktmanager

Foto: de rechtspraak

Een 24-jarige man uit Utrecht is vorige week vrijdag door de politierechter Midden-Nederland veroordeeld tot een deels voorwaardelijke celstraf voor bedreiging of belediging door te hoesten of te spugen in het gezicht van een supermarktmanager. Het slachtoffer voelde zich niet alleen respectloos behandeld maar ook bedreigd vanwege het risico op besmetting met het dodelijke coronavirus.

De 24-jarige man uit Utrecht die op 28 april samen met anderen de Jumbosupermarkt aan de Euterpedreef in wilde. Toen de medewerker hem zei dat dit niet mocht vanwege het deurbeleid, werd de verdachte agressief. Inmiddels was de manager erbij gekomen. De verdachte pakte de manager hardhandig beet, schold hem uit en spuugde hem twee keer midden in zijn gezicht.
In de zaak van de man, die op camerabeelden door de politie werd herkend, vond de officier bedreiging, mishandeling en belediging bewezen. Tegen hem eiste de officier een gevangenisstraf van zes weken, ook gelet op het strafblad van de verdachte. Daarnaast moet hij een werkstraf doen voor een eerder opgelegde voorwaardelijke straf. De politierechter vond dat er geen sprake was van bedreiging omdat de verdachte niet met de besmetting had gedreigd. De mishandeling vond hij wel bewezen en ook belediging, zowel voor het schelden als het spugen. Hij veroordeelde de man tot zeven dagen celstraf waarvan vijf voorwaardelijk en 32 uur werkstraf.
De verdachte moest de immateriële schade van het slachtoffer, 150 euro, vergoeden.

Cookieinstellingen