Dealernetwerk in Hoograven aangehouden

Foto: politie Utrecht

Op 3 maart heeft de politie de spil in een dealernetwerk in Hoograven aangehouden. Een deel van het netwerk eromheen is in de dagen erna ook aangehouden.

Politieonderzoek naar drugsdealen in de wijk Hoograven leidde naar een 25-jarige man uit Breukelen, die dinsdagavond 3 maart rond 23.00 uur  in Hoograven werd aangehouden. Een deel van het netwerk om hem heen, dat ervan verdacht wordt de drugs te verwerken en weer verder te verhandelen werd in kaart gebracht. In dit kader werden dinsdagavond een 27-jarige man uit Utrecht aangehouden en woensdag 4 maart werd een derde verdachte, een 22-jarige Utrechter, aangehouden. Zij worden verdacht van handel in verdovende middelen. Donderdagavond 5 maart werd een vierde verdachte aangehouden. Deze verdachte, een 24-jarige Utrechter, zit nog vast.
In meerdere woningen in Utrecht, Breukelen en Soest werd zoeking gedaan. Hier werden o.a. harddrugs, geld, middelen om drugs te versnijden en dure merkkleding aangetroffen. Deze werden in beslag genomen.

Drugs, vooral cocaïne, zijn een probleem in Midden-Nederland. De cocaïnehandel brengt allerlei ondermijnende criminaliteit met zich mee, wat zich uit in o.a. geweld, bedreigingen, witwassen en een onderwereld die misbruik maakt van legale organisaties, bedrijven en voorzieningen. Waar de politie zich het meeste zorgen over maakt, is de aanwas van jongeren in de cocaïnehandel. Criminelen ronselen 16-, 17-jarigen en zetten hen in voor het plegen van zware misdaden. Met alle gevolgen van dien voor de samenleving én voor de jongeren en hun families. De politie werkt samen met andere organisaties hard aan om de drugshandel te remmen en te voorkomen dat jongeren de zware criminaliteit in worden gezogen.
Veiligheidspartners gaan in een gezamenlijke ‘Aanpak Zuid’ de gevolgen van de drugscriminaliteit op de wijken Hoograven, Rivierenwijk en Kanaleneiland tegen. Hierbij werken politie, gemeente Utrecht, Openbaar Ministerie en andere partners samen.

Reacties