Jongens beroofd van scooter in Kanaleneiland

Foto: politie

Op dinsdagmiddag 8 oktober rond 13.30 uur zijn twee jongens in Kanaleneiland beroofd van hun scooter. Dat gebeurde op de Koningin Wilhelminalaan in Utrecht. De dader reed na de straatroof weg op de gestolen scooter in de richting van Winkelcentrum Nova. De politie zoekt getuigen.

Twee jongens van 15 en 16 jaar uit Utrecht waren dinsdagmiddag al vroeg klaar op school. De 15-jarige had sinds een kleine week een scooter. en daarom gingen ze na school naar de scooter, die in een garagebox stond. Vanaf de garagebox, op het terrein tussen de Van Bijnkershoeklaan en de Koningin Wilhelminalaan, liepen de jongens met de scooter naar het pleintje aan de Koningin Wilhelminalaan, achter de Asserlaan/Van Eysingalaan. Daar werden de jongens onder bedreiging een pistool beroofd van de scooter door een andere jongen. Na de roof reed hij weg op de scooter via de Koningin Wilhelminalaan richting Winkelcentrum Nova.
De gestolen scooter is een Piaggio C25. De meeste kappen zijn grijs en verder heeft de scooter een rood voorspatbord. De achterkappen zijn zwart en de scooter heeft rondom wat schades en wat krasjes.
De dader is een jongen van tussen de 17 en 19 jaar oud. Hij is stevig en mollig van postuur en droeg een zwarte, dunne jas en een paarse ‘Barcelona’ trainingsbroek. Tijdens de beroving droeg hij een masker wat zijn gezicht voor een deel bedekte

Reacties