Huurder moet appartement aan de Bangkokdreef verlaten na handel in lachgas

Foto: rechtspraak

Woningcorporatie Portaal mag een huurder van een appartement aan de Bangkokdreef in Utrecht dwingen zijn woning te ontruimen en te verlaten. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland bepaald in een kort geding tussen Portaal en de huurder. De man handelde vanuit zijn woning in lachgas en heeft daarmee onder andere gezorgd voor gevaarlijke situaties. Ook leverde de handel in het middel overlast op voor andere bewoners.

Op 9 juli van dit jaar heeft de politie een huiszoeking gedaan in het appartement van de man. Dit gebeurde naar aanleiding van overlastmeldingen door buurtbewoners. In de woning vonden de agenten 11 flessen met lachgas. Volgens de verhuurder gaat het om 251 liter. Ook lag er op de salontafel een notitieboekje met namen en bedragen. Verder zijn in de woning meerdere zakken met ballonnen, twee doosjes met in totaal 17 crackers (voor kleinschalige opslag van lachgas) en een kartonnen doos met een grote hoeveelheid lachgaspatronen aangetroffen. Dat de man deze hoeveelheid voor eigen gebruik in huis had  gelooft de voorzieningenrechter niet. Ook vindt de  rechtbank de verklaringen van omwonenden betrouwbaar. Omwonenden zeggen overlast te ervaren en voelen zich niet veilig door het type klanten dat de huurder bezoekt.
De huurder is verschillende verplichtingen uit de huurovereenkomst niet nagekomen. Hij gebruikt zijn woning voor bedrijfsactiviteiten, zorgt voor overlast in het appartementencomplex en heeft gevaarlijke stoffen (lachgas) opgeslagen. Het is te verwachten dat in een eventuele bodemprocedure de rechter  de huurovereenkomst zal ontbinden. Portaal mag daarom de huurder dwingen de woning te ontruimen en te verlaten. Die ontruiming moet binnen 14 dagen plaatsvinden.

Reacties