Anne Faber gedood door messteken in de hals

Foto: Mario Gibbels

Tijdens de tweede pro forma zitting in het onderzoek naar de dood van Anne Faber is de stand van het onderzoek besproken en de definitieve tenlastelegging voorgedragen. De definitieve tenlastelegging bevat geen nieuwe feiten maar wel nieuwe details. Zo wordt de verdachte, Michael P., verweten dat hij Anne Faber heeft gedood door haar met een mes in de hals te steken en/of te snijden.

Michael P. heeft Anne Faber onder dreiging van een mes haar telefoon afgenomen en gezegd mee te lopen. Hij heeft haar handen vastgebonden en haar meegenomen op zijn scooter naar een omheinde plek waar hij haar over het hek heeft getild. Ten derde heeft hij haar onder bedreiging van een mes verkracht.
De rapportage van het Pieter Baan Centrum heeft vertraging opgelopen omdat er tijdens de observatie van Michael P. een geweldsincident heeft plaatsgevonden. Vanuit het Pieter Baan Centrum is hiervan aangifte gedaan tegen Michael P. Het strafrechtelijk onderzoek naar dit incident zal naar verwachting ook medio april zijn afgerond. Als Michael P. hiervoor wordt gedagvaard, zal in overleg worden bekeken of dit feit in combinatie met de huidige strafzaak wordt behandeld. De rapportage van het Pieter Baan Centrum wordt in de eerste week van mei verwacht. Hiermee kan de inhoudelijke behandeling die gepland stond voor 11 en 12 juni doorgang vinden.

Cookieinstellingen