Van alles te doen in regio Utrecht tijdens de Week van de Circulaire Economie

Foto: NMU

Tijdens de Week van de Circulaire Economie (maandag 11 t/m zaterdag 16 maart) staat Nederland in het teken van het bevorderen van een duurzame wereld door over te stappen naar een circulaire economie. Dit betekent dat er afscheid wordt genomen van de lineaire economie, waarin we consumeren en daarna weggooien. In plaats daarvan wordt er gestreefd naar een systeem waarin afval niet bestaat en producten en grondstoffen continu hergebruikt worden. Ook in regio Utrecht staat die week een scala aan activiteiten op de agenda, georganiseerd door de Alliantie Cirkelregio Utrecht en haar partners.

Tijdens de jaarlijkse Week van de Circulaire Economie organiseren koplopers op circulair gebied door het hele land rondleidingen, excursies en workshops. Er valt genoeg te bespreken én te doen, want de overgang naar een circulaire economie heeft implicaties voor allerlei aspecten van ons leven. Hoe bouw je bijvoorbeeld in een circulaire economie? Dat ontdek je tijdens workshops over onderwerpen als circulair beton, biobased isolatie en circulair slopen. En afval? Dat is verleden tijd. Plastic doppen, kaarsvet en textiel verdienen een tweede leven, zoals je kunt zien bij de mini-recyclebieb. In een circulaire samenleving zorgen we er ook voor dat eetbaar voedsel niet onnodig verspild wordt. Hoe dat werkt, leer je tijdens onze masterclasses over voedselverspilling.

Programma
Dinsdag 12 maart
De nieuwe generatie (circulair) beton bij Bosch Beton in Barneveld
Kennisdeling over duurzame dakenbeleid voor ambtenaren in Utrecht
Bewonersavond over duurzame daken in Utrecht

Woensdag 13 maart
Netwerkbijeenkomst Circulaire Economie in Wijk bij Duurstede

Donderdag 14 maart
Community of Practice over Circulaire Voedselketens & Duurzame Catering in Barneveld
Uitreiking Kringlogo 2024
Repair Café Special in Utrecht

Vrijdag 15 maart
Circulair bouwen & slopen bij Boot Ingenieurs in Veenendaal

Zaterdag 16 maart
Opening mini recyclebar in Woerden

Alliantie Cirkelregio Utrecht
De Alliantie Cirkelregio Utrecht is een netwerkorganisatie van verschillende regionale partijen. Hun gezamenlijke doel: van Utrecht een circulaire topregio maken, door inwoners, ondernemers, overheden, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen te verbinden. Want alleen samen maken we een circulaire samenleving mogelijk. De Alliantie Cirkelregio Utrecht bestaat uit provincie Utrecht, Gemeente Utrecht, Gemeente Amersfoort, Natuur en Milieufederatie Utrecht, Economic Board Utrecht, Utrecht Sustainability Institute, Utrecht10, Universiteit Utrecht, Regionale Ontwikkelmaatschappij Utrecht Region, Cirkelstad, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, VNO-NCW Midden en werkt nauw samen met Groene Hart Werkt! en Regio Foodvalley Circulair.

Cookieinstellingen