Adviespunt VvE helpt VvE’s op weg naar verduurzaming

Foto: pixabay

Het adviespunt VvE ondersteunt Verenigingen van Eigenaren (VvE) bij het verduurzamen van hun appartementencomplex. Dit adviespunt wijst VvE’s in de provincie gratis de weg bij het zetten van de eerste stap naar verduurzaming. De VvE-besturen krijgen een deskundig en onafhankelijk advies.

Gedeputeerde Huib van Essen: “In het klimaatakkoord is afgesproken dat in 2050 alle woningen en gebouwen van het aardgas af moeten zijn. Dat betekent dat ook particuliere woningen moeten gaan verduurzamen. Bij VvE’s is het vaak extra moeilijk om zo’n verduurzamingsproces te starten. Want waar moeten ze beginnen, en lukt het wel om voldoende leden achter de plannen te krijgen? Dit adviespunt helpt de VvE-besturen op weg om hier de eerste stappen in te zetten.”
Het adviespunt bereidt VvE-besturen voor op het verduurzamingsproces. Zij krijgen een praktische routekaart die laat zien welke stappen nodig zijn om de VvE te verduurzamen. Ook krijgen zij inzicht in de landelijke subsidie waar zij gebruik van kunnen maken.
De routekaart en het advies van het adviespunt VvE worden opgesteld door de specialisten van DVvE in opdracht van de provincie Utrecht. DVvE is een gespecialiseerd bedrijf dat deze dienst aanbiedt.
Het adviespunt komt voort uit het Energie Diensten Centrum: een samenwerking tussen de provincie en een groot aantal gemeenten gericht op het verduurzamen van woningen.

Cookieinstellingen