Bedrijven adopteren bomen

Foto: GBCU

Maar liefst vijftig bomen werden geveild tijdens een Bomenveiling op 21 september voor het Bomenbal van Green Business Club (GBC) Utrecht Centraal. Verschillende lokale bedrijven hebben één of zelfs meerdere bomen geadopteerd. De vijftig groene aanwinsten zijn het komende jaar van mei tot en met september 2024 te bewonderen tijdens het Utrechtse Bomenbal naast het Beatrix Theater op het Jaarbeursplein. Daarna krijgen de bomen een vaste plek in het gebied.  

Het initiatief wordt georganiseerd door GBC Utrecht Centraal, in nauwe samenwerking met lokale ondernemers en organisaties om het stationsgebied van Utrecht te vergroenen. Het Bomenbal, mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Utrecht, markeert een belangrijk onderdeel van een grootschalig masterplan gericht op het verminderen van hittestress en wateroverlast in dit gebied. Terwijl het Jaarbeursplein wordt omgetoverd tot een groene stadsoase. Zo kan iedereen ervaren welke positieve invloed groenvoorzieningen kunnen hebben in een stedelijke omgeving.  
GBC Utrecht Centraal hoopt niet alleen de stad te verfraaien, maar ook de gemeenschap te inspireren over de positieve effecten van groen. De geadopteerde bomen worden elk voorzien van een naambordje met de naam van de adoptant. Wil je ook een boom adopteren? Er zijn nog een paar bomen beschikbaar! Kijk dan voor meer informatie en voorwaarden op de website van GBC Utrecht Centraal

Cookieinstellingen