Geen wegwerpbekers meer bij de Universiteit Utrecht

Foto: UU

De Universiteit Utrecht heeft besloten om vanaf 1 november de wegwerpbekers uit alle koffieautomaten te halen. Concreet betekent dit dat er geen wegwerpbeker meer uit de koffieautomaten komt in de gebouwen van de universiteit. Deze maatregel loopt vooruit op de nieuwe regelgeving en ondersteunt de ambitie van de Universiteit Utrecht om de hoeveelheid afval terug te dringen.

Keramiek en hardplastic alternatieven
Met het verwijderen van de wegwerpbeker uit de automaten wordt op 1 november begonnen en is 6 november afgerond. Vanaf dit moment kan in kantooromgevingen gebruik worden gemaakt van herbruikbaar servies dat te vinden is in de pantry’s. De voorraden servies worden waar nodig aangevuld met keramieken bekers.
In de automaten die in de onderwijsgebouwen en publieke ruimtes staan, worden de wegwerpbekers in de automaat door Maas vervangen door een hardplastic bewaarbeker. Deze beker is als optie te kiezen voordat je een keuze voor een drankje hebt gemaakt en kost één euro extra.

Eigen beker
Je kunt ook je eigen beker of een Billy Cup gebruiken bij de automaat. Heb je nou nog geen herbruikbare beker om mee te nemen naar werk of college? Dan kun je kiezen voor de Universiteit Utrecht Circular Cup. De Circular Cup is ’s werelds eerste duurzame herbruikbare to go beker gemaakt van gerecyclede koffiebekers. De ultieme thee- of koffiebeker voor onderweg. De beker kun je bestellen in de in Utrecht University Store. De beker is ook verkrijgbaar bij de verkooppunten in het Bestuursgebouw en het Academiegebouw.

Cookieinstellingen