Olie in sloot bij Gageldijk

Foto: hhdestichtse rijnlanden

In Overvecht is ter hoogte van de Gageldijk olie op het water aangetroffen. Uit eerste onderzoek blijkt dat de olie vermoedelijk is geloosd via een hemelwaterput. Een gespecialiseerd bedrijf is bezig met het opruimen van de olie. De gemeente en het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) onderzoeken de oorzaak. Er is een betrokkene in beeld die mogelijk verantwoordelijk is voor de lozing. Het HDSR en de gemeente zijn voornemens de schade te verhalen.

Door de stroming van het water is de olie verspreid naar het water langs de Moldaudreef en naar het natuurgebied Noorderpark Ruigenhoek. De olie is in de directe omgeving te ruiken, maar er is geen ontbrandingsgevaar. De dierenambulance heeft een aantal watervogels die met olie besmeurd waren, schoongemaakt. Er is geen vissterfte. De gemeente heeft borden geplaatst om voorbijgangers erop te wijzen dat zij honden het beste aangelijnd kunnen houden.
Naar verwachting is alle olie na het Paasweekend opgeruimd. Ondanks de werkzaamheden om de olie op te ruimen, zal het gebied dit Paasweekend bereikbaar zijn voor publiek. Meer informatie over de werkzaamheden om de olie op te ruimen, vindt u op de website van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

Cookieinstellingen