Gemeente start campagne ‘Ga voor minder afval’

Foto: gemeente Utrecht

Vandaag start de gemeentelijke campagne ‘Ga voor minder afval’ die Utrechters uitdaagt afval zoveel mogelijk te verminderen. In deze campagne, die loopt t/m maart, staan inwoners en ondernemers centraal die op een slimme manier met hun afval omgaan. De gemeente zet verschillende Utrechters in de spotlight die tips delen om afval te minderen. Denk aan de reparatie van kapotte spullen, het lenen van spullen en het gebruik van producten zonder verpakking. Ook op de website www.utrecht.nl/slimmetafval zijn verschillende tips te vinden.

Utrechters die een slimme manier hebben om afval te verminderen, kunnen dit aan de gemeente laten weten door een mail te sturen naar [email protected] met een korte uitleg waarom het initiatief duurzaam is. Zij ontvangen dan een speciale sticker om zichtbaar op het raam te plakken en te laten zien dat zij slim met afval omgaan.
Wethouder Klaas Verschuure (Circulaire Economie): “In Utrecht zijn ontzettend veel voorbeelden van mooie, duurzame initiatieven. Deze voorbeelden belichten we graag ook ter inspiratie voor anderen. Met minder afvalproductie besparen we waardevolle grondstoffen, die we kunnen inzetten om nieuwe producten mee te maken. Zo maken we als stad weer mooie stappen om toe te groeien naar een circulaire stad.”
De campagne vormt tevens het startpunt van een meerjarencampagne over afval. Onder de noemer ‘Utrecht slim met afval’ neemt de gemeente Utrechters de komende jaren mee in de ambitie om te komen tot een circulaire stad; een stad waar producten en grondstoffen steeds opnieuw gebruikt worden.
 

Reacties

Cookieinstellingen