Mevrouw Elberse uit Utrecht wint reischeque van 1000 euro met inleveren lege batterijen

Foto: Stibat

Mevrouw Elberse uit Utrecht heeft een afgelopen maand een reischeque van 1000 euro van Stibat gewonnen. Zij ontving de prijs met het inleveren van lege batterijen.

Mevrouw Elberse verzamelt al jaren lege batterijen van familie en collega’s. Ze stopt ze in zakjes van tien en levert ze in. Ze had nog nooit iets gewonnen. Ze zegt heel blij te zijn met de prijs. Het is een chequeboek met twintig vakantiecheques van € 50,- per stuk. Je hoeft het totaalbedrag van € 1000,- dus niet in één keer uit te geven. Haar moeder van 77 mag alvast gaan bedenken waar ze heen wil.
Stibat verloot elke maand één reischeque van € 1000,-, drie van € 400,- en honderd Pluim cadeaubonnen ter waarde van € 25,- onder inleveraars van lege batterijen. Consumenten maken kans op een prijs door 10 lege batterijen in een zakje te doen, samen met hun naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres op een briefje. Vervolgens leveren ze dit zakje in bij een van de vele inleverpunten, bijvoorbeeld: de supermarkt, bouwmarkt of drogist. In Stibats batterijensorteercentrum in Lelystad selecteert een gerechtsdeurwaarder elke maand de 104 gelukkige winnaars.
Stibat organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. In 1995 richtten batterijenproducenten en -importeurs Stichting Batterijen met uitvoeringsorganisatie Stibat op om aan de wettelijke inzamel- en recycleverplichtingen te voldoen. In vijfentwintig jaar tijd bouwde de stichting een landelijk dekkend inzamelnetwerk van ruim 25.000 inleverpunten op bij winkels en scholen. Dankzij dit netwerk en de samenwerking met professionele partners zamelt Stibat jaarlijks negen van de tien afgedankte batterijen gescheiden in. Stibat biedt dé oplossing voor het verantwoord inzamelen en recyclen van batterijen. Kijk voor meer informatie op www.legebatterijen.nl.

Reacties