Kom deze zomer naar de gratis concertserie Catharijn Classique (21 juli t/m 8 september). Dé muzikale zomertraditie van Museum Catharijneconvent. Geniet gedurende acht zondagmiddagen van optredens van gerenommeerde musici en aanstormende talenten in de prachtige binnentuin van het museum of in de Sint-Catharinakathedraal, direct naast het museum. Van traditionele Afro-Surinaamse muziek tot gospelklanken van Denise Jannah; alle concerten hebben dit jaar een link met de net geopend tentoonstelling Christendom en slavernij. De musici zijn veelal nazaten van tot slaafgemaakten.
Gratis concerten door professionele musici
De inmiddels bekende concertserie vindt plaats in de kloostertuin van Museum Catharijneconvent, of als dat beter past in de Sint-Catharinakathedraal, direct naast het museum. De concerten staan op de agenda van 21 juli tot en met 8 september, twee maal per zondag, van 15.00-15.30 uur en van 16.00-16.30 uur. De toegang is gratis en reserveren is niet nodig. Voor de tentoonstelling is een apart ticket nodig. Zie voor het programma per zondag www.catharijneconvent.nl .
Een belangrijk verhaal
Kom naar de tentoonstelling Christendom en slavernij. Een hedendaags verhaal (t/m 22 september 2024). Aan de hand van historische bronnen, onderbelichte perspectieven, oude en nieuwe kunst hoor je meer over de vaak onbesproken relatie tussen het christendom en het Nederlandse slavernijverleden. Het christendom had een cruciale invloed op het denken over slavernij. Zowel de voor-als tegenargumenten waren gebaseerd op teksten uit de Bijbel. Dit had een impact op miljoenen mensen. Nooit eerder is er op deze schaal zo'n veelomvattende tentoonstelling over dit belangrijke verhaal georganiseerd. Ook is er uitgebreid lezingenprogramma waar bezoekers gratis bij kunnen aansluiten.
De concertreeks is georganiseerd in samenwerking met Barend Tobé van Culture Connections Company en Keti Koti Utrecht. Veel dank aan iedereen die deze bijzondere concertserie mogelijk heeft gemaakt, de parochie, het parochiebestuur, de vrijwilligers, de Vrienden van het museum en het Felix-Meijer Fonds.