Hof der Zotheid op het Hof van Cartesius

Foto: © Paulus van Dorsten

Op zaterdag 15 juni viert het Hof van Cartesius voor de vijfde keer de start van de zomer met het Hof der Zotheid festival. Op deze unieke kleurrijke circulaire broedplaats kunnen bezoekers die dag genieten van live concerten, dj’s, creatieve workshops, open ateliers, rondleidingen, bijzondere kunstinstallaties en lekker lokaal eten.

Initiatiefnemer en mede-organisator van het Hof van Cartesius Charlotte Ernst: “Tijdens Hof der Zotheid laten de Hofleden zien wat ze in huis hebben op het gebied van kunst, muziek, cultuur, design, workshops, eten en drinken. We openen letterlijk de deuren om te laten zien wat er het hele jaar is gemaakt en bedacht op deze circulaire broedplaats.”
Tijdens deze lustrum editie van Hof der Zotheid staat alles in het teken van spelen, ontdekken en plezier. Van 12.00 uur tot 23:00 kan jong en oud komen genieten van swingende live optredens, dj’s, straattheater, creatieve workshops en experimentele interactieve kunst. Leer alle bijzondere hoekjes van Het Hof kennen tijdens de Hofsafari. En geniet van lokale lekkernijen door Warmoes Utrecht. 

Programma voor jong en oud
Overdag kunnen (grote en kleine) kinderen hun lol op bij het uitgebreide kinderprogramma door Professor Loep en Creative Coding Utrecht. In het speciale Karton Lab wordt je uitgedaagd uitvindingen te bedenken om met afval om te gaan. In het Timmerlab creëer je vanuit je fantasie met afvalhout. Op het kids open podium kinderen, geven kinderen uit de wijk optredens. En in de Kids Foodcourt runnen kinderen een eigen foodcorner met limonades met kruiden uit de tuin en kleine gerechten. 

Muziek uit alle genres en windhoeken
Er zijn maar liefst zes podia met ieder hun eigen sfeer en genres, van experimentele en dansbare elektronische muziek, tot een one-man-band die zijn eigen instrumenten maakt tot een 18-koppig straatorkest. Met o.a. optredens van Vinnieragua, Toeters & Bellen, Badtime, Jam Out Collective, Yaybolo en Catf.ght. Stretch, squad en bend mee met Mae Palmen Foute Fitness.

Open huis
Veel mensen kennen de opvallende buitengevels van kantoren naast station Utrecht Zuilen. Op het Hof werken zo’n 120 creatieve en duurzame ondernemers. Tijdens de Hof Safari kunnen bezoekers de unieke studio’s – voor 90% gemaakt van gebruikt materiaal – van binnen en buiten bewonderen. Wat zit er achter die gevel bedekt met skateboards? Hoe hoog kom je op de klimwand? Hoe komen de gele NS borden met treintijden op de Boomtoren? En herken je de perrondelen onder je voeten? Tijdens deze avontuurlijke ontdekkingstocht leer je meer over het bouwproces, de innovaties en de gebruikte materialen. Initiatiefnemer Charlotte: “Het Hof is een circulair experiment dat eigenlijk nooit helemaal af is. We ontdekken steeds dingen die beter en duurzamer kunnen. Samen bouwen we aan een betere toekomst.”

Experimentele kunst en muziekinstallaties
Kunstenaars en uitvinders zoals Veerle Pennock, Vincent Schoutsen, Etta Harbar en Tijmen Zonnevijle bouwen speciaal voor Hof der Zotheid hun werkplaats om tot experimentele kunsttentoonstelling, waar optredens plaatsvinden en waar je interactief zelf met elektronica en innovatieve technische apparaten mee speelt. 

Cookieinstellingen