Première met Kiki Schippers: nieuwe geluiden in TivoliVredenburg

Foto: Annemieke van der Togt

Zaterdag 16 maart transformeert TivoliVredenburg voor een dag in een blaasmuziekwalhalla tijdens Utrecht Blaast Binnen. Tien amateurblaasorkesten en tien bekende Utrechters staan klaar in de Grote Zaal voor een exclusief optreden. Cabaretière Kiki Schippers is een van de artiesten die gaat schitteren op het podium.

Hoe laat je een blaasensemble klinken als een papegaai? Dat is een van de uitdagingen waarop het Zuilens Fanfare Corps zich gestort heeft. Dankzij trompettist en componist Michael Simon is dit een groot succes geworden. Tijdens het bekende nummer ‘Papegaai’ van Kiki Schippers lijken daadwerkelijk dierengeluiden door de zaal te galmen. Zo zijn ook voor ‘Dichter voor een lege zaal’ en ‘Nunca es suficiente’ nieuwe arrangementen voor de blazers gemaakt, speciaal voor de samenwerking tussen cabaretière en het 55-koppige orkest. Dit soort nieuwe geluiden zijn typerend voor Utrecht Blaast Binnen.

Arthur Japin, Vincent Bijlo en Stefania
Niet alleen Schippers schittert op het podium met een blaasorkest, ook andere grote namen zijn onderdeel van de line-up. Schrijver Arthur Japin treedt samen met het NS Orkest op en draagt daar een stuk voor uit zijn graphic novel Hoe valt een schrijver uit de trein?. Liefhebbers kunnen het boek na zijn optreden aanschaffen en direct laten signeren door illustrator Eric J. Coolen en Japin zelf! Vincent Bijlo is te bewonderen met het Regionaal Concertorkest Wilskracht. Zangeres Stefania, bekend van het Eurovisie Songfestival, zingt haar bekendste hits met de Koninklijke Brassband Utrecht.

Programma Utrecht Blaast
Utrecht heeft een indrukwekkende geschiedenis van blaasmuziekorkesten, waarvan de meeste al meer dan een eeuw bestaan. Utrecht Blaast is een viering en promotie van deze eeuwenoude muziek. ZIMIHC, podium voor amateurkunst, faciliteert dit.

Cookieinstellingen