Poëtisch muziektheater met een tolk Nederlandse Gebarentaal in de cast

Foto: Filiaal Theatermakers

Op zondag 24 maart gaat Talking Hands van Het Filiaal theatermakers in première in Podium Hoge Woerd in Utrecht. Deze familievoorstelling is van 10 maart tot en met 16 mei te zien in de Nederlandse theaters. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar of je nu wel of niet gebarentaal beheerst.

Talking Hands is een cross-over voorstelling, waarin Nederlandse Gebarentaal (NGT) op een bijzondere manier wordt geïntegreerd, met een veelzijdige cast. Zo is de tolk NGT ook opgeleid in musicaltheater en zijn de acteurs even handig voor als achter de camera’s. Interessante details worden live voor je neus gefilmd en groot geprojecteerd. Ud-speelster Jawa Manla zingt de sterren van de hemel. Haar Arabische klanken vloeien samen met de (elektronische) muziek van Gábor Tarján. Kortom: vijf mensen met hele verschillende achtergronden die samenwerken als vijf vingers aan één hand.
De voorstelling is niet alleen voor een doof- en slechthorend publiek, maar voor iedereen. Het is wel een uitgelezen kans voor families om met een doof of slechthorend gezinslid gezamenlijk naar het theater te komen. Tolk Mauricio de Kok: ‘Het is fijn dat ik direct de vertaling kan maken voor doven en slechthorenden, maar de schoonheid van de gebarentaal is voor het horende publiek zeker zo indrukwekkend om te zien.’

Cookieinstellingen