VPRO Boeken vanuit Bieb Neude

Foto: Liselore Chevalier

VPRO Boeken komt terug. Een nieuw wekelijks televisieprogramma over boeken vanuit de Grote hal van Bibliotheek Neude. Lotje IJzermans interviewt schrijvers van de beste en meest spraakmakende literaire fictie en non-fictie van dat moment.

De eerste opnames vinden plaats op vrijdag 16 februari van 19.30 – 21.00 uur. Te gast is dan Murat Isik. Lotje IJzermans interviewt hem over ‘In de mist van Golden Gate Park’, zijn nieuw te verschijnen boek. Een epische vertelling over het zoeken naar vrijheid en autonomie, het vinden van een grote liefde, de wording van een schrijver en de onoverkomelijke banden met je familie. De tweede gast is Rinske Bouwman. Zij praat met Lotje IJzermans over ‘Een soort eelt’, haar tragikomische debuutroman over hoe een jonge vrouw zich door het leven worstelt.
Bijwonen van de opnames is mogelijk. Het is gratis, wel vooraf reserveren. Meer informatie en aanmelden op bibliotheekutrecht.nl/vproboeken.

Familie Chabot
Op 25 februari is de tweede opnamedag. Dan ontvangt Lotje IJzermans alle leden van de familie Chabot – vader en moeder Bart en Yolanda en de vier zonen Sebastiaan, Maurits, Splinter en Storm. Het is een voorproefje op de Boekenweek met thema ‘Bij ons in de familie’.  
De overige gasten zijn Simone Atangana Bekono, Lisa Weeda en Philipp Blom. Atangana Bekono maakte eerder naam met haar roman ‘Confrontaties’. Nu verschijnt haar tweede dichtbundel ‘Marshmallow’: poëzie die schrijnt – en ondermijnt. Lisa Weeda vertelt over haar nieuwe roman ‘Dans dans revolutie’, waarin gedanst moet worden om oorlogsslachtoffers tot leven te wekken, een daad van verzet en medeleven. Philipp Blom vertelt over zijn nieuwe, spannende roman ‘Dieven van het licht’ die historische figuren als Giordano Bruno, Caravaggio en de grote geestelijken van de zestiende eeuw tot leven brengt.
Deze opnames zijn uitverkocht, bijwonen is niet meer mogelijk. 

Cookieinstellingen