Café Theater Festival viert 20 jarig jubileumeditie in maart 2024

Foto: Café Theater Festival

Het Café Theater Festival neemt in maart 2024 opnieuw de horeca in Utrecht, Arnhem en Rotterdam over. Tussen 29 februari en 23 maart spelen er 38 nieuwe makers op diverse locaties in deze steden. De komende editie is extra bijzonder, want het CTF viert de twintigste editie in thuisbasis Utrecht met een speciaal programma in de, samen met brouwerij vandeStreek, tot pop-up café omgetoverde Domtoren.

De twintigste editie van het CTF wordt op een bijzondere manier gevierd: de Domtoren, het Utrechtse icoon, wordt eenmalig tot pop-up theatercafé omgetoverd. Voor deze bijzondere samenwerking heeft het Café Theater Festival de handen ineengeslagen met vanDeStreek. In het kader van het jubileum zijn er terugkerende succesvoorstellingen uit de geschiedenis van het festival te zien op deze bijzondere locatie.
Uit ruim 140 aanmeldingen voor de open call, selecteerde het artistieke team een veelzijdige waaier van veelbelovend talent. Zij worden begeleid om een aan de locatie aangepaste voorstelling te maken en krijgen ondersteuning op artistiek, zakelijk, productioneel en publicitair vlak. Op deze manier vormt het CTF een springplank voor professionele opkomende makers, zoals eerder onder andere Kiki Schippers, Club Lam en Club Gewalt.
Café Theater Festival viert haar twintigste verjaardag in volle glorie. In drie verschillende steden, met ruim vijftig horecagelegenheden, kan publiek uit alle uithoeken van het land nieuwe makers ontdekken. Cabaret, teksttoneel, (hiphop)-dans, circus; er is voor iedereen wat te kiezen op het CTF. Het volledige programma is te vinden op www.cafetheaterfestival.nl.
Directeur Luc de Groen-Schram: “Dit jaar vieren we dat de cafés al twintig jaar hun deuren en harten open zetten voor de kunsten. En we vieren dat al twintig jaar lang talentvolle theater- en dansmakers op de barren, stoelen en tafels klimmen voor een bijzondere ontmoeting met een groot publiek. Dat we dat mogen vieren door samen met hoofdsponsor vandeStreek een eigen pop-up café in de Domtoren te bouwen, maakt dit jubileum wel heel bijzonder.”

​​Kunst zonder drempels

Bij het Café Theater Festival staat ontmoeting tussen nieuwe makers en een groot en breed publiek centraal. Daarom halen we radicaal alle drempels voor de kunsten weg. Ons motto is: wie je ook bent, tijdens het CTF is er in jouw stamkroeg, favoriete koffietentje of café om de hoek een voorstelling te zien.
Het publiek hoeft vooraf geen kaartje te kopen maar betaalt achteraf naar draagkracht volgens het Pay What You Can systeem.
Maar liefst drie weekenden in maart barst het theaterfeest los:
CTF 2024 in Utrecht (jubileumeditie): 29 februari – 3 maart
CTF 2024 in Arnhem: 15 & 16 maart
CTF 2024 in Rotterdam (in samenwerking met Theater Walhalla): 22 & 23 maart

Cookieinstellingen