Heel Nederland Leest ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl

Foto: bibliotheek Utrecht

Hetzelfde boek lezen zorgt voor mooie gesprekken. In november leest heel Nederland ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl. Het verhaal van een jonge Surinaamse student en een 40-jarige Nederlandse getrouwde vrouw, die in 1928 verliefd op elkaar worden. Volwassenen krijgen dit boek cadeau in november. De hele maand is er programma, met leesclubs, het Schrijfcafé en de film Sonny Boy met nagesprek.

Boek ‘Sonny Boy’ cadeau bij de bieb
Eén boek, duizend gesprekken. In november leest heel Nederland hetzelfde boek: ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl. Dit ontroerende, waargebeurde verhaal begint in 1928. Een jonge Surinaamse student en een Nederlandse getrouwde vrouw met vier kinderen worden verliefd. Zij wordt zwanger van hem, een groot schandaal. Met hun zoon Waldy, alias Sonny Boy, bouwen ze een gelukkig bestaan op, ondanks armoede en discriminatie. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze joden in huis te nemen – met alle consequenties van dien. Volwassenen kunnen een gratis exemplaar ophalen in de bibliotheek, zolang de voorraad strekt.  

Sonny Boy-Leesclubs
Op 11 november van 11.00-12.30 uur kunnen wijkbewoners in Bibliotheek Overvecht meepraten over het boek in de Boekenclub Overvecht. Iedereen is welkom. Aanmelden per mail aan [email protected].
Op zaterdag 25 november van 14.00-14.45 uur geeft Lidewijde Paris in Bibliotheek Neude een Lees!workshop. Ze neemt deelnemers mee terug in de tijd en legt verbanden met moderne en actuele romans.
Aansluitend vindt van 15.00-16.30 uur een leesclubmiddag plaats. Wie het boek gelezen heeft kan aansluiten bij de Senia-leesclub. Wie het nog niet gelezen heeft kan naar de samenleesmiddag van de Culturele Apotheek.
Alle leesclubactiviteiten zijn gratis toegankelijk, men moet zich wel aanmelden.
Leesclubs die gezamenlijk Sonny Boy willen lezen, kunnen een Leesclub-tas aanvragen. Per mail aan [email protected] geeft men dan het aantal deelnemers door en de wijkbibliotheek waar men de tas wil ophalen.

Schrijfcafé ‘Feit of fictie?’
In dit café schrijven deelnemers scènes over een persoonlijke gebeurtenis en leren ze spelen met de werkelijkheid. Collegezaal Bibliotheek Neude, zaterdag 11 november van 10.30-12.30 uur. Kosten €15, vooraf aanmelden.
 
Sonny Boy, boekverfilming met nagesprek
In 2011 maakte regisseur Maria Peters een boekverfilming van het boek Sonny Boy. Op 25 november van 20.00-22.30 uur is deze film te zien op groot scherm in Theater Bibliotheek Neude, met nagesprek. De toegang is gratis, wel vooraf reserveren.  

Danspaleis
Heel Nederland Leest opent op woensdag 1 november van 14.00-16.00 uur met het Danspaleis in Bibliotheek Neude. Een feest van herkenning voor ouderen en voor iedereen die van swingen houdt. Met meteen ook de gelegenheid om een geschenkexemplaar van Sonny Boy op te halen. Toegang gratis.
 
Het volledige programma, meer informatie en tickets zijn te vinden op bibliotheekutrecht.nl/sonnyboy.

Cookieinstellingen