Fototentoonstelling Sporen van Herman H. van Doorn in Waterliniemuseum

Foto: Herman H. van Doorn

Het Waterliniemuseum Fort bij Vechten kondigt met enthousiasme de opening aan van de tentoonstelling ‘Sporen‘ van kunstenaar Herman H. van Doorn. Vanaf 11 november is deze indrukwekkende tentoonstelling te zien. Naast Van Doorn zijn interpretatie van het nu, zijn ter verdieping ook foto’s uit het verleden toegevoegd.

Herman H. van Doorn legt met zijn camera de wereld vast zoals die is. Het landschap in beweging, gevormd door sporen die de mens achterlaat. Die dynamiek is wat hem prikkelt en dit is precies wat hij ervaart tijdens een vakantie in noordoost Frankrijk. In Verdun is geschiedenis vastgelegd in het landschap en in het menselijk geheugen. Hij raakt geïnspireerd door de grenzeloze natuur die sporen laat vervagen, verdwijnen en een nieuw verhaal creëert. De foto’s zijn getuigen van onze nalatenschap waarin het onzichtbare weer zichtbaar wordt.

Wanneer en Waar:
De tentoonstelling ‘Sporen’ opent op 11 november 2023 en loopt tot en met 25 februari 2024. De nieuwe fotoreeks is vanaf 11 november te bewonderen. Het Waterliniemuseum Fort bij Vechten, gelegen te Achterdijk 12, 3981 HB Bunnik biedt een unieke omgeving voor het werk van Herman H. van Doorn.

Openingsuren:
Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur. Toegangsprijzen en meer informatie vind je op de officiële website van het Waterliniemuseum.

Over het Waterliniemuseum Fort bij Vechten:
Het Waterliniemuseum Fort bij Vechten biedt een unieke kijk op de Nederlandse waterliniegeschiedenis. Gevestigd in een historisch fort, biedt het museum een boeiende ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.

Cookieinstellingen