Utrecht Zingt Korendag in ZIMIHC theater Stefanus

Foto: Anna van Kooij

Zaterdag 14 oktober transformeert ZIMIHC theater Stefanus in Utrecht tot de korenhotspot van Utrecht. Van 11.30 tot 18:00 uur biedt de Utrecht Zingt Korendag gelegenheid voor zangers, koorliefhebbers en andere enthousiastelingen om te genieten van verschillende optredens van diverse koren en zanggroepen uit Utrecht. In de middag vindt een korte zangworkshop plaats voor de deelnemende koren en het publiek.


Van opera tot wereldmuziek
De dag bestaat uit verschillende korte optredens in allerlei muzikale stijlen en smaken. Van opera tot wereldmuziek, de Korendag heeft voor elke zangliefhebber wat te bieden. Het koor ‘Zumba! Canto do Brasil’ neemt de bezoeker bijvoorbeeld mee op een reis van vrolijke wereldmuziek en brengt het publiek gegarandeerd aan het dansen.
Het ‘Utrechts Operakoor’ en het ‘Utrecht Vocaal Ensemble’ brengen dan weer een klassieke tint. ‘Waar het Asfalt Ophoudt’ is ook een bijzondere toevoeging aan de dag. Met hun kleinkunstrepertoire en theatrale presentatie, zorgen zij voor prachtige muziek en een visueel spektakel.

Zangworkshop
Zangworkshop door Mathieu Vulto
Mathieu Vulto geeft in de middag een zangworkshop voor zowel de deelnemende koren als publiek. Mathieu is dirigent en docent Vocal Leadership aan het Rotterdamse Codarts Conservatorium. Daarnaast geeft hij workshops door heel Nederland, waarbij de nadruk ligt op ‘co-creative’ zingen. De workshop die hij gaat geven is super laagdrempelig – iedereen kan meedoen.
Het Utrechtse koor De Steegzangers sluiten de dag af met een feestelijk optreden. Ook gaan zij samen met het publiek een lied instuderen en uitvoeren!

Utrecht Zingt
De Korendag is onderdeel van het programma Utrecht Zingt. Dit programma is een initiatief gericht op het bevorderen en ondersteunen van gemeenschappelijk zingen in de stad Utrecht. Utrecht Zingt vindt zijn inspiratie in het rijke verleden van evenementen zoals het Europa Cantat Festival in 2009 en Leading Voices in 2022. Twee omvangrijke koorevenementen georganiseerd door ZIMIHC.

Cookieinstellingen