Première Broer X van Productiehuis Meer Opslag bij Theater Kikker

Foto: Moon Saris

Op maandag 16 oktober om 15.00 uur gaat de voorstelling Broer X van Productiehuis Meer Opslag in première bij Theater Kikker in Utrecht.


Rik is elf en krijgt een broertje. Tenminste, hij heeft zijn ouders er in de keuken over horen fluisteren. En wanneer grote mensen fluisteren…  Dan moét je wel luisteren.
Rik begrijpt al snel dat zijn broertje geen gewoon leven gaat krijgen, omdat hij gehandicapt ter wereld zal komen. Hij zal bijvoorbeeld moeite hebben met taal en praten. Dus gaat Rik alvast op onderzoek uit. Want… wat kan hij doen om het zijn kleine broertje straks zo makkelijk mogelijk te maken en vooral: hem te helpen waar mogelijk?
In zijn dappere zoektocht ontmoet hij heel veel verschillende mensen bij wie hij vragen maar ook zijn twijfels kwijt kan. Iedereen heeft wel iets te vertellen: soms nuttige, soms rare maar vooral ook bruikbare tips en ideeën. Dus wanneer de moeder van Rik vertelt dat hij een broertje krijgt, weet hij alláng hoe lastig het gaat worden én wat hij eraan zal doen om zijn leven zo fijn mogelijk te maken.
Broer X raakt gevoelige snaren en zit het publiek letterlijk dicht op de huid, maar blijft toch licht van toon.

Productiehuis Meer Opslag
Productiehuis Meer Opslag maakt jeugdtheater sinds 1999. Hun missie is dat ieder kind, uit elke laag van de bevolking met theater in aanraking komt. Voor deze voorstelling Broer X hebben ze gevestigde maker en regisseur Rob Vriens gekoppeld aan nieuw talent: de acteurs Reno van Rijsewijk en Jeroen van Venrooij. De voorstelling is geschreven door Kristo Šagor en door Rob Vriens vertaald uit het Duits en heeft in Duitsland (ook in regie van Rob) De Karfunkel gewonnen. Dit is een prijs voor toonaangevend jeugdtheater.

Cookieinstellingen