BOG. maakt iedere tien jaar een voorstelling over het gehele leven, tot de dood hen scheidt

Foto: BOG.

Tien jaar geleden stond BOG. met hun eerste voorstelling drie dagen in Theater Kikker. Nu, tien jaar later, staan ze hier opnieuw, met een nieuwe poging het leven te herstructuren. Opnieuw drie dagen lang. BOG.2 een tweede poging het leven te herstructureren is 28 t/m 30 maart te zien in Theater Kikker in Utrecht. Een voorstelling van BOG. en Het Zuidelijk Toneel.

Tien jaar geleden maakten Lisa Verbelen, Sanne Vanderbruggen, Judith de Joode en Benjamin Moen de voorstelling BOG. Een poging het leven te herstructureren. Een voorstelling waarin ze het gehele leven en al haar vertakkingen probeerden te vatten en de voorstelling die de groep haar naam gaf.
In 2013 deden ze, als vier twintigers, vanuit een gedeeld verlangen naar overzicht een eerste poging om in één voorstelling het gehele leven te herstructureren. Van geboren worden tot sterven, van zelf je eerste huisdier begraven tot vanachter het raam je kleinkinderen uitzwaaien. De voorstelling ging in première en voor even leek het klaar, maar direct daarna begon het te knagen. Dit was slechts één manier om dit leven te vatten. Om werkelijk iets te vangen van dat ding wat wij ons ‘leven’ noemen, namen ze een radicale keuze. BOG. besloot om elke tien jaar een nieuwe voorstelling te maken, iedere tien jaar een nieuwe poging te doen, totdat de laatste van hen de laatste adem zou uitblazen.
In 2023 is het zover. Op dezelfde dag en in dezelfde zaal als tien jaar eerder ging BOG.2 een tweede poging het leven te herstructureren op 16 maart in première. In een veranderde wereld, met verouderde lijven, geboren kinderen, gestorven familieleden en gekantelde perspectieven doen vier dertigers een poging het leven te herstructureren. Uitzoomend op de complexe veelheid van het bestaan, hopend dat de vele variaties en het grotere geheel duidelijker worden.

Cookieinstellingen