Metalband Beyond the Pale keert terug op het podium op 27 april

Foto: Beyond the Pale

Precies een jaar na het overlijden van hun geliefde bandlid en gitarist Jeroen van Donselaar keert de Nederlandse metalband Beyond the Pale terug op het podium. Deze ‘In Memoriam’ show vindt plaats op 27 april. Locatie is dB’s in Utrecht, hetzelfde podium waar Jeroen geheel onverwachts stierf terwijl hij deed waar hij het beste in was: vlijmscherpe riffs afleveren met een enorme glimlach op zijn gezicht.

Beyond the Pale werd opgericht gedurende de pandemie in 2020, toen nog als tweemansformatie met Johnny Derechos en Jeroen ‘Jerry Herrie’ van Donselaar. Op 27 april 2022 speelde de band hun debuutshow tijdens Big Ass Metal Fest #33. Gedurende de show kreeg Jeroen een hartstilstand op het podium.
Nu, een jaar later, vindt de band het tijd om terug te keren op het podium, om zo het leven en de muziek van hun gitarist te vieren: “Wij waren compleet gebroken toen het gebeurde. Toch besloten we al snel als band door te gaan, want dat is ook wat Jeroen had gewild. Op deze manier blijft hij voor altijd via de muziek voortbestaan.”
Het afgelopen jaar stond in het teken van herstel en het vinden van een nieuwe gitarist. Inmiddels is de band weer compleet en staat te springen om van zich te laten horen. Beyond the Pale gaat in nieuwe bezetting op 27 april van start tijdens ‘Big Ass Metal Fest #38 – Jeroen van Donselaar Memorial’ in Utrecht, samen met Monster, Release the River en Anchillys. Meer informatie en tickets in de voorverkoop vind je op de dB’s-website. Wie de tweede gitarist is die de band heeft weten te strikken, wordt tijdens het optreden bekend gemaakt.
Daarnaast is Beyond the Pale momenteel druk bezig met het opnemen van een EP.  Meer informatie hierover volgt snel. 

Lees ook:

Utrechtse metal-gitaris Jeroen van Donselaar overleden

Reacties

Cookieinstellingen